Головна » 2018 » Листопад » 18 » Профілактика булінгу в учнівському середовищі
16:16
Профілактика булінгу в учнівському середовищі

З метою запобігання вчиненню дітьми суїцидів, протидії випадкам залякування, знущання, побиття і цькування, 16 листопада 2018 року працівники Снігурівського відділу поліції провели із учнями Снігурівського професійного ліцею  профілактичну бесіду щодо протидії булінгу та мобінгу.

Поліцейські розповіли педагогам і учням про поняття шкільного булінгу та надали практичні поради, як протидіяти фізичному і психологічному терору щодо дитини з боку однокласників. Особливу увагу правоохоронці приділили питанню терпимості та поваги один до одного, адже кожен має право бути собою.

 Булінг (від англійського bullying) – цькування, залякування, агресивне переслідування одного з членів колективу з боку інших представників колективу. Така поведінка має на меті самоствердитися за рахунок когось, підпорядкувати особистість своїм інтересам або заслужити собі загальний авторитет.

Також правоохоронці пояснили учням, що таке мобінг – це регулярне і цілеспрямоване нанесення фізичної і психологічної шкоди. До нього можна віднести бойкот, глузування, дезінформацію, заподіяння шкоди здоров’ю або псування особистих речей.

Заступник начальника Снігурівського ВП, підполковник поліції Чебанов Олександр Валентинович роз’яснив учням їхні права і обов’язки, а також акцентував увагу на відповідальності у разі здійснення таких  видів правопорушень.

Правоохоронці закликали дітей не замовчувати про випадки насильства та негайно інформувати батьків, вчителів або телефонувати на спецлінію “102” поліції Миколаївщини.

Педагогічний, батьківський та учнівський колективи висловлюють подяку працівникам поліції за проведену бесіду, адже життя і безпека наших дітей є найвищою цінністю для батьків та суспільства.

Переглядів: 1173 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar